Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Car Porn !

Εδω θα ανεβασω φωτογραφιες μερικων απ'των αγαπημενων μου αυτοκινητων:



Type R EP3 Ολοι διαβαζαμε τα περιοδικα τοτε οταν βγηκε, "Bye Bye GTi", "Με ενα κλουβι ειναι ετοιμο για αναβασεις" κτλ. Το τελευταιο πραγματικο hot hatch πριν ξεκινησει να γεμιζει ο τοπος τουρμπιδια του κερατα και εγιναν τα αλογα στραγαλια. Πραγματικα αγωνιστικο δρομου, δεν του ελλειπε τιποτα, εξωπραγματικο tuning potential αν σκεφτει κανεις οτι αυτο το ατμοσφαιρικο μοτερακι, εβγαζε ηδη 100 εργοστσασιακα αλογακια στο λιτρο, στροφαροντας στις 8,5Κ rpm.

Γνωστα κλισε: "Μοτερ διαμαντι", "λεβιες joystick", "Του EF9 παει μπαλα".


Honda S2000 Ποιος δεν θα ηθελε ενα S2K στο γκαραζ του ; Σκαλιζουμε τα κουβαδακια μας για να δωσουμε γκαζι ; Αυτο το εχει ηδη ! Βαζουμε φρενα ; Αυτο εχει ηδη ! Βαζουμε short shift ; Αυτο εχει ηδη ! Βαζουμε μπλοκε ; Αυτο εχει ηδη ! Το αυτοκινητο που τα εχει ολα ... οταν μαθεις να καταλαβαινεις απ'τον ηχο οτι πλησιαζεις τις 9Κ rpm, το κακομοιρο Yaris που εχεις για τις δουλειες μεσα στην πολη, θα εχει βλαστιμησει απ'τους κοφτες που θα του ριχνεις καταλαθος. Μεχρι να συνηθισεις το τιμονι του, θα αγορασεις τοσα οικοπεδα που επαναδιατυπωθει η νομοθεσια για τα αυθαιρετα. Και μεχρι να πεις VTec Just Kicked In πρεπει να αλλαξεις ταχυτητα, γιατι δεν φανταζεστε πως τις γεμιζει το ατιμο.

Γνωστα κλισε: "Μοτερ ρουμπινι", "Σαζμαν απο αλλον πλανητη",  "Αυτο ειναι σκοτωστρα"




BMW M3 E30 To αυτοκινητο που ξεκινησε τον θρυλο, το αυτοκινητο που εδραιωσε την κατηγορια των super sedan, το αυτοκινητο που οταν το βλεπεις ξυπνα τοσο αγνα και ανοθευτα αυτοκινητιστικα ενστικτα. Οποιαδηποτε αλλη εταιρεια εβγαλε τοτε παρομοιο αυτοκινητο, σημερα το αποκαλουμε "κασα", "μαυσωλειο", "μαρμαρο", "ταφο", "κουτι με ροδες", η BMW παλι, καταφερε να σχεδιασει ενα απ'τα πιο ομορφα και διαχρονικα σχεδια αυτοκινητου ever. Respect λοιπον και φυσικα ///Μ Power !


Γνωστα κλισε: Αυτο το αυτοκινητο ειναι τοσο αρχιδατο, που οσες φορες και να πεις κατι, δεν θα ειναι κλισε.




Miata NA Η πεμπτουσια της αυτοκινησης, μπροστα μηχανη, πισω κινηση, χαμηλο βαρος, ανοιχτη οροφη και βουρ να παρουμε τα βουνα. Ενα χαρουμενο αυτοκινητακι, το καλυτερο δυνατο σχολειο για προσεχως πισωκινητους, αξιοπρεπες γκαζακι, φατναστικο κρατημα και ολη η καλη διαθεση του κοσμου, για να σε κρατησει μακρια απο μπαριερες και δεντρα. Θα ηθελα παρα πολυ να αποκτησω καποια μερα ενα και να το κανω JDM look σαν το παραπανω. Αυτο το αυτοκινητακι το αγαπαω και πινω νερο στο ονομα του, οπως τοσοι και τοσοι αλλοι.

Γνωστα κλισε: "Σχολειο", "Ηairdressers Car", "JDM As Fuck"




Lotus Elise 111R H επιτομη της αυτοκινησης version 2.0. Η κινηση ειναι και παλι πισω, το χαμηλο βαρος ειναι ακομα πιο χαμηλο, η μηχανη ειναι στην σωστη θεση και η δυναμη που παραγει ειναι αρκετη ωστε να μην υπερκαλυπτεται απ'τις δυνατοτητες του αμαξωματος. Ο κινητηρας ειναι δανεισμενος απ'την Toyota, λεγεται 2ZZ-GE και λεγεται οτι αποδιδει 192 αλογα (Τα καλυτερα εβγαζαν 185) στροφαροντας μεχρι τις 8,5Κrpm. Για να σκεφτουμε λιγακι λοιπον, εχουμε 860kg, εχουμε 185hp που μας κανει 4,6 κιλα ανα φοραδα. O τρισμεγιστος Colin Chapman σκεφτηκε πως αφαιρωντας βαρος αντι να προσθετεις ιπποδυναμη, κερδιζεις οχι μονο σε επιταχυνση, αλλα και σε επιβραδυνση και σε κρατημα και σε καταναλωση καυσιμου. Not bad, σιγουρα #1 στην δικια μου to-do list.

Γνωστα κλισε: "Τελειο παραδειγμα Βρετανικης αυτοκινητιστικης κουλτουρας", "Αdd lightness"






Alfa Romeo Junior To ξερεις οτι θα ειναι σαπια, το ξερεις οτι δεν θα εχει μεινει ουτε τετραγωνικο εκατοστο που να μην εχει κατακτηθει απ'την σκουρια, το ξερεις οτι δεν υπαρχει ουτε μισο εξαρτημα που να ειναι αξιοπιστο και πως καθε φορα που θα βγαινεις βολτα, το πιο πιθανο ειναι να φευγεις με την Giulia της Alfa Romeo και να γυρνας με την Mercedes της οδικης. Παρ'ολα αυτα εξακολουθεις να θες να αγορασεις μια, γιατι καπου καποτε ακουσες οτι αυτα τα αυτοκινητα εχουν στο σκαρι τους soul&pasion και πως καθε αυθεντικος βενζινοκεφαλος οφειλει να εχει η εστω να ειχε τουλαχιστον μια δικια του Alfa. Ε, λοιπον εισαι μαλακας και αυτα ειναι μαλακιες, αλλα για καποιον περιεργο λογο ειναι μαλακιες που περνανε και απ'το δικο μου κεφαλι συχνα-πυκνα oποτε σε καταλαβαινω ρε μαλακα.

Γνωστα κλισε: "Giulia, Junior ειναι ρε μαλακα, ειστε και οι δυο ασχετοι ειναι ξεκαθαρο πως ειναι Veloce"



Plymouth Barracuda Αν η λεξη βαρβατιλα ειχε διπλα της ενα αυτοκινητο, αυτο θα ηταν το Cuda. Θελω ενα ιδιο, μαυρο ματ, με μπαλονια Hoosier και οσο πιο πολλα αλογα γινεται σε οσο πιο λιγες στροφες γινεται. Ρελαντι αργο, βαρυ και γεματο τεστοστερονη, σαν την ανασα του Ροκυ αφου πηγε τρεχοντας σε ολες τις οροσειρες του καυκασου για να σαπισει στο ξυλο τον Ρωσσο ξανθομπαμπουρα. Το ακους να περνα διπλα σου σε χαλαρους ρυθμους και θυμιζει παλιο καλο αμερικανακι απ'το Μπρουκλιν (η Χαρλεμ, η Κουινς, η Μπρονξ δεν θα τα χαλασουμε εκει τωρα) με το λευκο τισερτ, το μαυρο δερματινο και το μπλουτζιν (μαλλι-γυαλλι και παντελονι λι καταστασεις) που περπαταει με αυτο το αργο-μαγκικο βαδισμα στο πεζοδρομιο (ναι αυτο που νομιζεις οτι δεν εχει μεινει αρθρωση για αρθρωση στο σωμα του που να λειτουργει), κοζαροντας γκομενακια και σηκωνοντας τα φρυδια του καθε φορα που του γυαλιζει κανενα. Αν ποτε παρω ενα Cuda, αυτη θα ειναι η μερα που το αυτοκινητο μου θα γινει η προεκταση του πουλιου μου ... οχι επειδη θα το θελω, αλλα επειδη δεν θα υπαρχει τιποτα που θα μπορω να κανω γι'αυτο.

Γνωστα κλισε: "Μπιγκ μπλοκ βι-ειτ", "Αμερικαν μασλ", "Εκατομμυρια κυβικα εκατοστα"


Toyota Supra Ενταξει, το ξερω οτι παντα ελεγα οτι δεν ειμαι τρελος με την δυναμη, το ξερω οτι αν υπαρχει ενας ανθρωπος που καποια στιγμη θα πει "Φτανει, μου αρκει αυτο, δεν θελω παραπανω" αυτος θα ειμαι εγω, αλλα ομολογω πως δεν θα με χαλαγε καθολου αν ειχα ενα Supra. Το σωστο ε ; Αυτο με το μοτερακι το 2JZ-GTE, αυτο που με μαμα μεταλα φτανει καμια 750αρα αλογα και αρκετη ροπη για να αλλαξει την φορα περιστροφης του πλανητη. Ε ναι λοιπον, θα γουσταρα και γω καμια φορα να εχω ενα τετοιο και να βγαινω χαλαρες βολτουλες κανοντας τσαφ-τσουφ με χαμηλη πιεση. Και αμα ο συνοδηγος αρχιζε την παρλα λεγοντας μαλακιες, δεν χρειαζεται να ασχοληθεια ιδιαιτερα, απλα πατας μια 4η απο χαμηλα και ειναι αναποφευκτο το να του κοπει η ανασα μαζι με την λαλια.

Γνωστα κλισε: "Big Block Killer", "Supra From Hell", "Με την μικρη πιεση ..."




Lamborghini Miura Αυτη ηταν η πρωτη, η πρωτη πραγματικη, η μητερα ολων των suercars. Αν σκεφτει κανεις οτι το αυτοκινητο αυτο βγηκε σαν πρωτοτυπο απ'το 1963, το μονο που θα καταφερει θα ειναι να μπει σε ακομα περισσοτερες σκεψεις. Μπορει οι μηχανικοι της Lambo να επελεξαν να χρησιμοποιησουν τα αγωνιστικης χρησης Webber 40 IDL 3C1, τα οποια προκαλουσαν κυριολεκτικα πυρκαγιες οταν το αυτοκινητο σταματουσε σε φαναρι. Επισης επελεξαν να βαλουν το ρεζερβουαρ μπροστα,  το οποιο οσο αδειαζε εκανε τον μπροστα αξονα ακομα πιο ελαφρυ, κατι που ειχε τρομακτικες συνεπειες στους φιλοδοξους ιδιοκτητες που εσπευσαν να επιβεβαιωσουν τα 288χλμ/ω τελικης ταχυτητας.

Γνωστα κλισε: "Το αυτοκινητο με τις βλεφαριδες", "Το πιο ομορφο αυτοκινητο ever" "Ναι, απ'το μυαλο μου τα βγαζω"




Porsche 997 Δεν εχει σημασια ποια, ας ειναι Carrera-Targa-S-4S-Turbo-GT3 δεν με νοιαζει. Αφηστε τους αλλους να κραζουν, εμενα αυτοι οι επιμονοι-πεισματαριδες ανθρωποι εκει στο τουφενχαουζεν, που πηραν κατι που ηταν σχεδιαστικα λαθος και το μετετρεψαν στο best damn sports car ever, μ'αρεσουν παρα πολυ και θα ηθελα να του τιμησω. Το μοτερ τερμα πισω, flat six, διαχρονικο σχημα, διαχρονικη οδικη συμπεριφορα και μια φημη που φροντιζει να σου υπενθυμιζει διαρκως, οτι ανα πασα στιγμη μπορει να γεμισεις τον τοπο ανταλλακτικα. Το να οδηγεις ενα τετοιο αυτοκινητο ειναι εμπειρια και το οτι το εχουν τελειοποιησει σε τετοιο βαθμο, που μπορεις να το χρησιμοποιεις αφοβα καθημερινα, με κανει να θελω μια ακομα περισσοτερο.

Γνωστα κλισε: "The Widow Maker", "VW Beetle on Steroids", "The engine is in the wrong place"




No comments, θελω μια δωρο περιτυλιγμενη με ασορτι ροζ κορδελιτσα !

2 σχόλια:

  1. Οκ,δηλώνω fun του Blog και του τρόπου γραφής!!
    Συμφωνώ με όλες τις επιλογές αν και λείπει μια Deltona Evo3 απο τη λίστα κατα τη γνώμη μου.
    Βαγγέλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή