Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Τι ειναι ευτυχια ;

Το να μπορεις να κανεις οτι σου αρεσει, οποτε σ'αρεσει, οπως και οπου σ'αρεσει ειναι ευτυχια. Την στιγμη που αναρωτιεσαι αν εισαι ευτυχισμενος, παυεις αυτοματα να εισαι γιατι αναρωτιεσαι αν εχεις καλυψει αναγκες, τις οποιες ποτε δεν ειχες αλλα σου επεβαλαν με τον εναν τροπο η τον αλλον. Ευτυχισμενοι λοιπον ειμαστε διαρκως (εφοσον η ευτυχια ειναι δεδομενη οπως ειπε και ο φιντελιτι, για να ειναι δικαιη η οποια συγκριση) και απλα υπαρχουν στιγμες που γινομαστε δυστυχισμενοι καθως αδυνατουμε να ικανοποιησουμε καποια θελω μας, ψαχνοντας να βρουμε τι μας καθιστα ανυμπορους να ικανοποιηθουμε, ριχνοντας ευθυνες σε Θεους-Δαιμονες-Πολιτικους-Γυναικες-Παιδια-Πληθωρισμους και Παγκοσμιοποιησεις.
Νομιζει κανεις σας οτι οδηγωντας μια Aston Martin Vantage V12 σε μια ωραια στροφοδιαδρομη, καταληγοντας σε ενα φανταστικο εστιατοριο, τρωγοντας με μια γκομεναρα, μπλα μπλα μπλα ... θα ειναι ευτυχισμενος ; Νομιζετε οτι δεν θα ζητησετε το κατι παραπανω την επομενη ; Ας μην μπερδευουμε την ευμαρεια με την ευημερια ! Ευτυχια ειναι να θελεις να σηκωθεις και να φυγεις ΤΩΡΑ απ'το γραφειο σου και να μπορεις να το κανεις χωρις να σε νοιαζει τι θα πει το αφεντικο. Ευτυχια ειναι να θες να σηκωθεις να παρεις το αυτοκινητο σου και να στριψεις στην αγαπημενη σου στροφοδιαδρομη που ειναι στην αλλη ακρη της Ελλαδας και να μην σκεφτεις τις βενζινες και τα λαστιχα. Μπορει λοιπον λυση στα παραπανω να δινουν τις περισσοτερες φορες τα χρηματα, αλλα δεν ειναι αυτα εν τελη που φερνουν την ευτυχια. “Ε πως τοτε ;” θα μου πεις ... τα χρηματα ειναι μονο το μεσο για να κανεις αυτο που σ’αρεσει, αυτο που γουσταρεις, αυτο που σε γεμιζει, αυτο που σε καυλωνει ρε πουστη μου. Το θεμα ομως ειναι, τι να τα κανεις ολα τα λεφτα του κοσμου, αν δεν το εχεις βρει αυτο ; Ευτυχια λοιπον, ειναι να ξερεις τι θελεις ! Ετσι, η ευτυχια μπορει να ειναι και μεγαλη πουτανα, καθως εαν για τον εναν λογο η τον αλλον, σου στερουν αυτο που πραγματικα θες, την εχεις γαμησει φιλε μου. Εκει ειναι που ανακαλυπτει κανεις, αυτο που λεμε χαρακτηρα. Εκει θα φανει το αν εχεις τα κοχονας να το παλεψεις, η αν θα χασεις τον αγωνα απ’τα αποδυτηρια επειδη προβλεψεις αντιξοες συνθηκες.
“Καποιος ειπε οτι τα λεφτα δεν φερνουν την ευτυχια, αυτος ο ανθρωπος δεν ηξερε απο που να ψωνιζει.” Μεσα εισαι, εστω οτι ειναι ετσι γαμω την πουτανα σου. Τα χρηματα λοιπον, πρεπει να εχουν απο πισω και την αναλογη ψυχοσυνθεση-νοοτροπια, πρεπει να ξερεις πως να τα διαχειριστεις για να ευτυχησεις. Που πας χωρις την πραγματικη αγαπη, που πας να κανεις βολτα με το καλυτερο αυτοκινητο, αν δεν εχεις τον κολλητο σου διπλα η την γυναικα που αγαπας για να το χαρεις μαζι του/της ; Δεν εχετε παρατηρησει οτι οι χαρες στην ζωη ειναι πολυ πιο εντονες οταν εχουμε καποιον να τις μοιραστουμε ; Γιατι νομιζετε οτι γουσταρουν οι φιλαθλοι να πηγαινουν στο γηπεδο ; Γιατι εχουν κατι που τους ενωνει και οταν μπαινει γκολ, ειναι δεκαπεντεχιλιαδεςφορες καλυτερο το συναισθημα οταν εχεις να το μοιραστεις με αλλα 10-10000-100000 ατομα γυρω σου. Αν ενα απογευμα, στην παιδικη χαρα τις γειτονιας βαλεις ενα καλαθι απο την μια μπασκετα στην αλλη και εισαι μονος σου δεν θα γινει τιποτα, αλλα αν ειναι εκει εστω και ενας ακομη φιλος σου, θα αρχισετε να γελατε και να κωλο-χτυπιεστε σαν χαζοχαρουμενα. Οταν το μωρακι σου κανει τα πρωτα του βηματα και δεν ειναι εκει η γυναικα σου να το δει. Οταν κανεις την πρωτη σου παντα, το πρωτο σου καρφωμα, οταν γραφεις το πρωτο σου τραγουδι, οταν, οταν ... Ειναι απειρα τα παραδειγματα και δεν νομιζω οτι χρειαζεται να συνεχισω να σας κουραζω γραφοντας, το εχετε πιασει το νοημα, 
Ανθρωπους που αγαπαμε και μας αγαπουν θελουμε, που να εχουν την υγεια τους και να μοιραζομαστε τις χαρες και τις λυπες μαζι τους. Το χρημα ειναι μονο το κερασακι στην τουρτα εφοσον διαχειριζεσαι σωστα τα παραπανω, αλλιως το μονο που μπορει να κανει ειναι να καλυπτει εφημερες αναγκες που σου εχουν επιβληθει και να σου χαριζει απλοχερα την ψευδαισθηση οτι εισαι ευτυχισμενος. “Οι άνθρωποι απαιτούν ελευθερία λόγου για να αναπληρώσουν την ελευθερία σκέψης την οποία αποφεύγουν”. Τα χρηματα ειναι η ελευθερια λογου, η αγαπη ειναι η ελευθερια σκεψης αν φυσικα την αντιλαμβανομαστε με ολη της την σημασια και χτιζουμε εναν τροπο σκεψης και τροπο ζωης γυρω απ'αυτην. Αν μπορεις να εχεις και τα δυο, τοσο το καλυτερο, αλλα αν νομιζετε οτι μπορειτε να αρκεστειτε μονο στο πρωτο, ή ειστε γελασμενοι ή δεν αντιλαμβανεστε τι εννοω με την λεξη αγαπη.
Πρεπει να γινουμε η αλλαγη που θελουμε να δουμε. Ολοι σκεφτονται να αλλαξουν τον κοσμο, κανεις δεν σκεφτεται να αλλαξει τον εαυτο του. Κακως ψαχνετε να βρειτε την ευτυχια γυρω σας, πρεπει να την βρειτε μεσα σας, απλα ενα ομορφο και περιποιημενο εξωτερικο περιβαλλον κανει την ολη φαση πολυ πιο ομορφη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου